| 
| 

| 

|  
 |  

| Przesunięty przez: van 21 Cze 2014,  22:12
 | problem ze reflektorami dalekosiężnymi |  
      | Autor | Wiadomość |  
      | olivier   
 Model: Ford Fiesta Mk2`85
 Wersja: Xr2
 Silnik: 1.6/96KM

| 

|  Wysłany: 23 Mar 2010,  16:33   problem ze reflektorami dalekosiężnymi |   
 |  
               | 
 |  
               | Cześć, podczas włączania świateł drogowych włączają się także dalekosiężne, problem jest taki, że drogowe powinny się wyłączyć, a palą się dalej. Miałem z tym kłopocik na ostatnim badaniu. Powinno być tak, że przy zapalaniu dalekosiężnych palą się tylko postojowe, prawda to ?
 Na elektryce się nie znam czy macie może pomysł albo może już przerebialiście ten temat ?
 Dzięki

Pozdrawiam
 B.
 |  
				| _________________ Olivier:)
 Plain vanillia:)
 |  |  
		|   |  |  
		|  |  
      | Parzych   Prince of Biłgoraj 2012

Model: Ford Fiesta Mk6`06
 Wersja: Ambiente
 Silnik: 1.6Duratec 100KM
 Imię: Jacek

| 

|  Wysłany: 23 Mar 2010,  17:07 |   
 |  
               | 
 |  
               | Drogowe i dalekosiężne (zwane również długimi), to jedno i to samo... Nie masz na myśli przeciwmgłowych? 	  | olivier napisał/a: |  	  | podczas włączania świateł drogowych włączają się także dalekosiężne | 
 Z długimi świecą tylko żarówki pozycyjne, z przeciwmgłowymi mogą i pozycje, i mijania z pozycjami... 	  | olivier napisał/a: |  	  | Powinno być tak, że przy zapalaniu dalekosiężnych palą się tylko postojowe, prawda to ? | 

[ Dodano: Wto Mar 23, 2010 17:12 ]
 PS.
 Jeśli w swojej MK2 XR2 masz te okrągłe światła na zderzaku oryginalne, to powinny być chyba przeciwmgłowe, a wtedy to mogą się świecić razem z mijania... Najlepiej podaj jak świecą te dodatkowe: punktowo (długie) czy szerokim pasem poziomym (przeciwmgłowe).

[ Dodano: Wto Mar 23, 2010 17:14 ]
 PS2.
 Jeśli są długimi te dodatkowe, to powinny świecić z długimi podstawowymi...
 |  
				| _________________ BARDZO PROSZĘ O NIE MĘCZENIE MNIE NA PW (ANI PRZEZ GG) PROŚBAMI DORADZENIA W SPRAWIE ZAKUPU AUTA (ANI W SPRAWACH MECHANIKI/ELEKTRYKI OGÓLNEJ I CAR AUDIO), NIE ZNAM SIĘ I MAM JUŻ DOŚĆ PISANIA TEGO KAŻDEMU!!! OD TEGO SĄ TEMATY W DZIALE "PRZED ZAKUPEM (ORAZ MECHANIKA/ELEKTRYKA/CAR AUDIO)"!!! DZIĘKUJĘ, DOBRANOC...
 F16 w obiektywie Krzyśka Palińskiego

|  |  
		|   |  |  
		|  |  
      | JoeMix   

Model: Ford Fiesta Mk7`09
 Wersja: Titanium
 Silnik: 1.4Duratec/96KM

| 

|  Wysłany: 23 Mar 2010,  18:07 |   
 |  
               | 
 |  
               | Wszystko w najlepciejszym porządku, światła drogowe (długie) są wbudowane w reflektor mk2, natomiast światła dalekosiężne to światła dodatkowe, i jedna i drugie używasz jak nikt z naprzeciwka (i przed tobą) nie jedzie, dlatego mogą się palić jednocześnie i tak je się najczęściej podłącza, nie widzę sensu wyłączania świateł drogowych po włączeniu dalekosiężnych bo to zamienił stryjek siekierkę na kijek,,, 	  | olivier napisał/a: |  	  | podczas włączania świateł drogowych włączają się także dalekosiężne, problem jest taki, że drogowe powinny się wyłączyć, a palą się dalej | 

Nie, dobrze ustawione świata dalekosiężne rozszerzają zakres oświetlenia świateł drogowych,,, 	  | olivier napisał/a: |  	  | Powinno być tak, że przy zapalaniu dalekosiężnych palą się tylko postojowe, prawda to | 
 |  
				| _________________ Trist, yem nu enske ya vehatvase. Da!
 |  |  
		|   |  |  
		|  |  
      | Chojny83   
 Model: Ford Fiesta Mk2`85
 Wersja: Xr2
 Silnik: 1.6/96KM
 Imię: Adam

| 

|  Wysłany: 23 Mar 2010,  18:47 |   
 |  
               | 
 |  
               | JoeMix ma absolutną rację!!! Rzaem z długimi mają się świecić dalekosiężne.
 Nie inaczej...
 |  
				| _________________ MkII Xr2 85
 Honda Civic 96
 Honda Accord Coupe 93

|  |  
		|   |  |  
		|  |  
      | blood_brother   King of Tor Kielce 2013

Model: Ford Fiesta Mk3`91
 Wersja: Xr2i
 Silnik: 1.8i16V/130KM

| 

|  Wysłany: 23 Mar 2010,  19:50 |   
 |  
               | 
 |  
               | Oryginalnie w xr'kach halogeny dodatkowe były dalekosiężne. I mogą spokojnie świecić razem z dalekosiężnymi z reflektorów głównych, więc nie wiem o co się na badaniu przyczepili. Nie mogę być w tym miejscu przeciwmgłowe, bo nie spełnią wymagań odnośnie umiejscowienia ich na aucie.
 |  |  
		|   |  |  
		|  |  
      | Parzych   Prince of Biłgoraj 2012

Model: Ford Fiesta Mk6`06
 Wersja: Ambiente
 Silnik: 1.6Duratec 100KM
 Imię: Jacek

| 

|  Wysłany: 23 Mar 2010,  19:55 |   
 |  
               | 
 |  
               | Czyli ja też miałem rację:  	  | Parzych napisał/a: |  	  | Jeśli są długimi te dodatkowe, to powinny świecić z długimi podstawowymi... | 
 |  
				| _________________ BARDZO PROSZĘ O NIE MĘCZENIE MNIE NA PW (ANI PRZEZ GG) PROŚBAMI DORADZENIA W SPRAWIE ZAKUPU AUTA (ANI W SPRAWACH MECHANIKI/ELEKTRYKI OGÓLNEJ I CAR AUDIO), NIE ZNAM SIĘ I MAM JUŻ DOŚĆ PISANIA TEGO KAŻDEMU!!! OD TEGO SĄ TEMATY W DZIALE "PRZED ZAKUPEM (ORAZ MECHANIKA/ELEKTRYKA/CAR AUDIO)"!!! DZIĘKUJĘ, DOBRANOC...
 F16 w obiektywie Krzyśka Palińskiego

|  |  
		|   |  |  
		|  |  
      |  |  

Fiesta Klub Polska nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek treści umieszczane przez użytkowników forum.         
Odpowiedzialność ta spoczywa na autorach tych treści. |  |  |