Fiesta Klub Polska

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: Brak tagów.

Oryginalne nalepki S
Autor Wiadomość
van 
Moderator

Model: Ford Fiesta Mk1`80
Wersja: S
Silnik: 1.3/69KM
Imię: Krzysztof
Wysłany: 30 Lis 2010, 09:57   Oryginalne nalepki S

muszę zedrzeć te nalepki oryginalne robiąc lakier

i teraz pytanie jak to zrobić żeby potem powrócić do oryginału ?
te nalepki są naklejone(nie namalowane)
Mam pomysł wziąć arkusz papieru i odrysować szablony, potem wysłać to do firmy robiącej naklejki, reklamy itp. żeby mi takie wykonali, nakleić i cieszyć się szportowym wyglądem, ale znając życie nie będzie to takie proste, trzeba zachować odległości, nie wiem czy ktoś takie zlecenie przyjmie i dorobi taki szablon, ewentualnie zamiast naklejek w taki szablon pomalować te pasy i znaczki ale to już nie ori
Innym pomysłem jest zakleić teraz wszystko taśmą a potem po malowaniu zedrzeć, ale to chyba słabe rozwiązanie :rotfl:

Może coś podpowiecie ?

dark86ford 

Model: Inne auto
Wersja: X100
Silnik: 1.8i16V/130KM
Imię: Darek
Wysłany: 30 Lis 2010, 10:42   

van81, a czy przypadkiem to całe "S" to nie jest baaardzo podobne do logo seata?? ;/ hehe
www.audytbezpieczenstwa.com.pl

JoeMix 

Model: Ford Fiesta Mk7`09
Wersja: Titanium
Silnik: 1.4Duratec/96KM
Wysłany: 30 Lis 2010, 10:49   

van81, dobrze myślisz, na szybę naklej np. linijkę i obcykaj auto mniej więcej prostopadle do powierzchni tak żeby zawsze było widać linijkę - będziesz miał wzorzec do pomiaru wielkości odległości jak coś,,, Każdą naklejkę "odrysuj" na papierze (np. idź do kwiaciarni, dostaniesz za darmo lub parę złotych duże arkusze) przykładasz do nadwozia, potem bierzesz np. kawałek kartki zamazanej ołówkiem i jedziesz po rantach, robiąc bardzo dokładny odcisk każdej naklejki. Z takiego szablonu w zakładzie poligraficznym bez problemu ci odtworzą co trzeba, a mając w/w zdjęcia bez problemu nakleisz (lub Ci nakleją) jak trzeba :yes: (nie muszę wspominać że wzorzec naklejek się jeszcze komuś może przydać, ale przyblokowanie tego celem pozostawiania auta "jednego jedynego" też jest rozwiązaniem i raczej nikt się nie powinien obrazić o to)

Freeman 
Moderator

Model: Ford Fiesta Mk3`89
Wersja: C
Silnik: 1.1i/50KM
Imię: Sławek
Wysłany: 30 Lis 2010, 11:46   

Ktoś u nas robi naklejki (bodajże Arkadius?)
Pochwal się swoim autem

trzeci 
Moderator

Model: Ford Fiesta Mk3`91
Wersja: Xr2i
Silnik: 1.6i8V/110KM
Imię: Artur
Wysłany: 30 Lis 2010, 11:52   

Freeman napisał/a:
Ktoś u nas robi naklejki (bodajże Arkadius?)

Byłeś blisko bo też na A ;-))
Oferta Ad@musa odnośnie naklejek

CzaRmaX 

Model: Ford Fiesta Mk3`94
Wersja: Futura
Silnik: 1.8D/60KM
Imię: Paweł
Wysłany: 30 Lis 2010, 16:26   

van81 jedź do firmy, która zajmuje się obklejaniem samochodów. Jeżeli firma jest ok, to wykonają Ci praktycznie dokładną replikę naklejek na samochód pod względem wymiarowym i kolorystycznym oraz wykleją, tylko wiadomo trzeba będzie za to zapłacić. Te wszystkie naklejki (boki i tył) powinny się zmieścić na 1m bieżącym foli, powiedzmy na 1,5m a na 2 to z palcem w nosie. Folia z obklejeniem powinna Cie wynieść max do 400 zł plus za projekt (średnia to od 50 do 70 zł za godzinę pracy netto bądź brutto zależy czy chcesz papier).

Parzych 
Prince of Biłgoraj 2012

Model: Ford Fiesta Mk6`06
Wersja: Ambiente
Silnik: 1.6Duratec 100KM
Imię: Jacek
Wysłany: 30 Lis 2010, 23:37   

van81, ja bym zrobił tak: kupiłbym kalkę kreślarską z rolki, o długości Fiesty, odrysowałbym w miarę dokładnie oba boki i tył, następnie skanowanie tego i obróbka w kompie (poprawki) i z gotowym plikiem do firmy z ploterem...
CzaRmaX napisał/a:
Te wszystkie naklejki (boki i tył) powinny się zmieścić na 1m bieżącym foli, powiedzmy na 1,5m a na 2 to z palcem w nosie
To niezupełnie tak wygląda... Jeśli coś ma być dokładnym odwzorowaniem/kopią, to folia musi mieć wymiary rzeczywiste, bo po wycięciu i "obraniu" gotowych kształtów, przenosi się je za pomocą folii transportowej... Bo jakby wszystkie elementy umieścić tak, aby zeszło jak najmniej folii, to później może ta układanka wyjść trochę krzywo...

[ Dodano: Sro 01 Gru, 2010 01:05 ]
Mam kumpla na Służewcu Przemysłowym (niedaleko Galerii Mokotów), który robi takie rzeczy. Jeśli eSka jest jeżdżąca, mógłbyś do Niego podjechać i by Ci wycenił... Kontakt Art-Vision Myślę że jak powołasz się na Parzyszka, to nie zedrze skóry...
BARDZO PROSZĘ O NIE MĘCZENIE MNIE NA PW (ANI PRZEZ GG) PROŚBAMI DORADZENIA W SPRAWIE ZAKUPU AUTA (ANI W SPRAWACH MECHANIKI/ELEKTRYKI OGÓLNEJ I CAR AUDIO), NIE ZNAM SIĘ I MAM JUŻ DOŚĆ PISANIA TEGO KAŻDEMU!!! OD TEGO SĄ TEMATY W DZIALE "PRZED ZAKUPEM (ORAZ MECHANIKA/ELEKTRYKA/CAR AUDIO)"!!! DZIĘKUJĘ, DOBRANOC...
F16 w obiektywie Krzyśka Palińskiego

CzaRmaX 

Model: Ford Fiesta Mk3`94
Wersja: Futura
Silnik: 1.8D/60KM
Imię: Paweł
Wysłany: 1 Gru 2010, 03:49   

To zależy od klejących bo jak jest dobry fachman to wszystko wyklei jak należy. A nawet jeżeli wszystko będzie na foli transparentnej w jednym kawałku to kolegę wyjdzie tył 2 boki po 1m a cała reszta 1m, czyli wszystko zmieści się na max 3m a koszty w zależności od tego jaka folia ale tutaj wystarczy zwykła a nie wylewana bo naklejki nie ma nigdzie na przetłoczeniach. Tak jak Parzych mówi, jeżeli masz na to fundusze to jedź do jego znajomego bo on Ci obklei tak jak Ty tego nie zrobisz z takiego powodu, że nie obklejasz na co dzień a to nie jest takie proste na jakie się wydaje.

Odpowiedz do tematu