|
[MK4] Dym pod maska |
Autor |
Wiadomość |
DewREW
Model: Ford Fiesta Mk4`99
Wersja: Inna
Silnik: 1.3i/60KM
|
Wysłany: 12 Lip 2011, 14:06 [MK4] Dym pod maska
|
|
|
Witam. Ostatnio kleilem il utowalem dysze gazowe w kolektorze ssacym. ponadto wymienialem uszczelke pod zaworami. prosze mi powiedziec, czy tera zdym wydobywajacy sie z okolic świec i kolektora wydechowego (sondy lambda) moze oznaczac ze np cos mi tam wpadło do środka, do zaworów? a moze to resztki cyny i kleju kotre wpadły do kolektora ssacego?
sam juz nei wiem co o tym sadzic, nie wyglada to zaciekawie... |
|
|
|
 |
JoeMix

Model: Ford Fiesta Mk7`09
Wersja: Titanium
Silnik: 1.4Duratec/96KM
Wiek: 45 Dołączył: 23 Maj 2004 Posty: 12086 Skąd: Konstantynów
|
Wysłany: 12 Lip 2011, 14:35
|
|
|
Jak lutowałeś to pewnie teraz kopci się kalafonia czy pasta której używałeś do lutowania, jak by coś wpadło do środka to przy silniku raczej by się nic nie kopciło, bo dym przecież nie ma jak wyjść na zewnątrz, albo przez dolot albo przez wydech tylko,,,, Jak wymieniałeś uszczelkę pod zaworami prawie na pewno upaprałeś silnik olejem,,, też będzie się kopcił od temperatury. |
_________________ Trist, yem nu enske ya vehatvase. Da! |
|
|
|
 |
DewREW
|
Wysłany: 12 Lip 2011, 15:36
|
|
|
hmm moze dobrze myslisz, jezeli tak to powinno sie wykopcic i przestac, wiec sie okaze, mam nadzieje wiec ze tylko nakapałem do kolektora kalafonia..
a tak teoretycznie pytajac: co jezezli np pod pokrywe zaworów dostanie np kawalek jakiegos metalu, nie wiem, np wielkosci małej podkładki, zostanie to "wydalone" tyłem? |
|
|
|
 |
JoeMix

Model: Ford Fiesta Mk7`09
Wersja: Titanium
Silnik: 1.4Duratec/96KM
Wiek: 45 Dołączył: 23 Maj 2004 Posty: 12086 Skąd: Konstantynów
|
Wysłany: 12 Lip 2011, 15:40
|
|
|
DewREW napisał/a: | mam nadzieje wiec ze tylko nakapałem do kolektora kalafonia | Frajersko zrobiłeś ze nie zatkałeś dolotu np. jakąś szmatą czy coś, jak układ dolotowy jest otwarty to przy aucie trzeba ostrożnie żeby nic właśnie nie naleciało do środka bo np. przyklei się pod zawór i ten już się nie domknie - pozamiatane głowica do zwalenia. DewREW napisał/a: | co jezezli np pod pokrywe zaworów dostanie np kawalek jakiegos metalu, nie wiem, np wielkosci małej podkładki, zostanie to "wydalone" tyłem? | Nie, zostanie pod pokrywą, tam są tylko małe dziury żeby olej miał jak spłynąć do miski,,, niżej w silnik raczej nie wpadnie. |
_________________ Trist, yem nu enske ya vehatvase. Da! |
|
|
|
 |
DewREW
|
Wysłany: 12 Lip 2011, 16:01
|
|
|
JoeMix napisał/a: | Frajersko zrobiłeś ze nie zatkałeś dolotu np. jakąś szmatą czy coś, jak układ dolotowy jest otwarty to przy aucie trzeba ostrożnie żeby nic właśnie nie naleciało do środka bo np. przyklei się pod zawór i ten już się nie domknie - pozamiatane głowica do zwalenia. |
właśnie wiem. . ech mam nadzieje ze nic tam nie przyschlo, wiem ze raz mi kapło troche cyny...
JoeMix napisał/a: | Nie, zostanie pod pokrywą, tam są tylko małe dziury żeby olej miał jak spłynąć do miski,,, niżej w silnik raczej nie wpadnie. |
ale tam sa te zawory na tkaich sprezynkach, to nei jest ruchome? nic tma nie mogloby ise np poblokowac? |
|
|
|
 |
szynszyl
EKSTERMINATOR
Model: Inne auto
Silnik: Inny
|
Wysłany: 12 Lip 2011, 21:25
|
|
|
cyna jest mieciutkim metalem, o nią bym się nie martwił. al podkładki, czy coś.. ech... |
_________________ 1% dla mojego syna |
|
|
|
 |
|
Fiesta Klub Polska nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek treści umieszczane przez użytkowników forum.
Odpowiedzialność ta spoczywa na autorach tych treści.
| |
|