Przesunięty przez: bidżej 23 Lut 2011, 08:43 |
[MK6] Zdalne otwieranie drzwi |
Autor |
Wiadomość |
JoeMix

Model: Ford Fiesta Mk7`09
Wersja: Titanium
Silnik: 1.4Duratec/96KM
Wiek: 44 Dołączył: 23 Maj 2004 Posty: 12082 Skąd: Konstantynów
|
Wysłany: 27 Paź 2011, 11:37
|
|
|
tombart5371, ktoś dawał schemat, wynika z niego że czy 3 czy 5 drzwi to nie ma znaczenia, po drugie jeśli masz w drzwiach siłowniki i zależy Ci tylko na centralnym (czyli otwarcie/zamknięcie wszystkiego razem z drzwiami kierowcy) bez pilota, jedynie na kluczyk to idzie wpiąć uniwersalną centralkę zamka centralnego za 20 złotych. |
_________________ Trist, yem nu enske ya vehatvase. Da! |
|
|
|
 |
lakiernik175
Model: Inne auto
Wersja: Ghia
Silnik: Inny
Wiek: 47 Dołączył: 11 Kwi 2010 Posty: 240 Skąd: Kraśnik Lub.
|
Wysłany: 27 Paź 2011, 17:27
|
|
|
Jak wsadzisz gem 3d do 5d to po otwarciu tylnych drzwi :
1.nie zapali ci sie kontrolka otwartych drzwi lub
2. nie zapali ci sie lampka oświetlenia wnętrza
wszystko zależy od wersji jaką miałeś
Lepszy jest moduł 5d wkładany do 3d.Tylko trzeba zmasować odpowiednie styki tylnych drzwi.
Fusion- fiesta 5d nie ma znaczenia byle nie zamieniać lift z przedliftem
P.S. jak ktoś ma ten moduł z alarmem to niech napisze jak to działa w praktyce(trąbi przerywany sygnał?)bo jeszcze nie miałem z takim do czynienia |
_________________ Wyprzedaż części do mk6,głównie silnikowe(benzynowe),części zawieszenia,wnętrza,elektryka.
Zawsze gwarancja rozruchowa.Pytać na maila.Z braku czasu odpowiem wieczorem. |
|
|
|
 |
tombart5371
Wersja: Trend
Silnik: 1.4/73KM
|
Wysłany: 28 Paź 2011, 14:47
|
|
|
lakiernik175, Joemix , dzięki za informacje - ale są one nieco sprzeczne ( joemix - nie ma znaczenia 3 czy 5, lakiernik175 - wręcz przeciwnie.
Mój dylemat czy mogę w 5-cio drzwiowym zastosować gem sprzedawany jako od fiesty 3-drzwiowej nadal nierozstrzygnięty
tak czy siak dzięki za odzew - jeżeli ktoś mógłby jeszcze coś dodać tym samym upewnić mnie w którejś opinii będę wdzięczny
Tomek |
|
|
|
 |
JoeMix

Model: Ford Fiesta Mk7`09
Wersja: Titanium
Silnik: 1.4Duratec/96KM
Wiek: 44 Dołączył: 23 Maj 2004 Posty: 12082 Skąd: Konstantynów
|
Wysłany: 28 Paź 2011, 15:33
|
|
|
Mnie chodziło tylko o to że pod moduł z wersji 3 drzwiowej da się podpiąć 4 siłowniki, i ogarnie też tyle drzwi,,, o kontrolkach i lampce we wnętrzu nie było nowy więc jak chcesz tylko sterowanie zamkiem to będzie pasować, jak chcesz jakieś oświetlenie i kontrolki to nie będzie pasować lub trzeba by rzeźbić. |
_________________ Trist, yem nu enske ya vehatvase. Da! |
|
|
|
 |
tombart5371
Wersja: Trend
Silnik: 1.4/73KM
|
Wysłany: 6 Lis 2011, 18:58
|
|
|
ciągnąc temat;
ostatecznie kupiłem ( 70zł) gem j/n
2S6T - 15K600 - DF
5WK4 8033C - T83SA
po wymianie wszystko chodzi dokładnie tak samo jak na poprzednim gemie - czyli jest ok
z oznaczenia wynika , że ten gem ma zdalne i np alarm
czy ktoś może poradzić, jaką procedurę przyjąć :
dorobienie klucza ze sterowaniem radiowym w punkcie przy markecie ( zakładając, że GEM działa ) to 450 zł - i to załatwia zakup klucza, docięcie , przygotowanie immobilisera i modułu sterowania radiowego.
mam tylko jeden kluczyk ( z niebieskim przykryciem immo) do uruchamiania samochodu -
ale widywałem opisy, że klucz z niebieskim immo to klucz matka - tym samym istnieje procedura ( ale różna od instrukcyjnej , bo ta oparta jest o dwa kluczyki) na zakodowanie nowego immo z wykorzystaniem klucza matki - jeżeli ktoś zna to proszę o podpowiedź
zaprogramowanie modułu radiowego to jak dobrze zrozumiałem : 4 przekręcenia kluczykiem do położenia 2 i potem do 0 w ciągu 6 sek, następnie naciśnięcie dowolnego przycisku na nowym kluczyku - prosiłbym fachowca o potwierdzenie.
Pozdrawiam
Tomek |
|
|
|
 |
Lapa77
Model: Ford Fiesta Mk6`07
Wersja: Gold
Silnik: 1.4TDCi/68KM
|
Wysłany: 13 Sty 2012, 21:46
|
|
|
lakiernik175 napisał/a: | 433,9Mhz to znaczy że można dołożyć pilota do twojej furki |
Tzn, że jeżeli mam zdalny do mojej Fiesty a chce dokupić i zaprogramować drugi kluczyk to musi pracować na 433,9Mhz? (dopytuję, bo słyszałem, że te od Mondeo mają inną częstotliwość) |
_________________ PZDR
Lapa |
|
|
|
 |
Lapa77
Model: Ford Fiesta Mk6`07
Wersja: Gold
Silnik: 1.4TDCi/68KM
|
Wysłany: 20 Sty 2012, 19:37
|
|
|
Jeszcze jedno, czy kluczyki z centralem w wersji przed i po lifcie się czymś różnią?
Podpowie ktoś chcę kupić taki kluczyk na alledrogo a niechciałbym kupić niewłaściwego |
_________________ PZDR
Lapa |
|
|
|
 |
|
Fiesta Klub Polska nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek treści umieszczane przez użytkowników forum.
Odpowiedzialność ta spoczywa na autorach tych treści.