| Przesunięty przez: szynszyl 17 Kwi 2006,  10:51
 | co w drzwi do mk3?? hertz czy JBL? | 

| Autor | Wiadomość | 

| michasso [Usunięty]

|  | 

|   |  | 

|  | 

| Piesek   

Model: Ford Fiesta Mk3`89
 Wersja: Inna
 Silnik: Inny

| 

|  Wysłany: 5 Maj 2005,  21:16 |   
 |  
               | 
 |  
               | hertz... i tak pewnie kurtus ci powie  i wytłumaczy dlaczego |  | 

|   |  | 

|  | 

| crash1 [Usunięty]

| 

|  Wysłany: 5 Maj 2005,  22:00 |   
 |  
               | 
 |  
               | siemka . te hertz'e chyba nie wiejda bez przerobek drzwi.  (jesli sie myle to sorki za zamieszanie) . Generalnei hertz'e lepsze ale jesli nie jestes audiofilem to chyba bez roznicy, jedna i druga propozycja jest ok  pozdrawiam |  | 

|   |  | 

|  | 

| cinot [Usunięty]

| 

|  Wysłany: 6 Maj 2005,  09:12 |   
 |  
               | 
 |  
               | Za cenę tych jbl jak poszukasz to kupisz używane infinity, może dopłacisz 50 zeta ale warto |  | 

|   |  | 

|  | 

| Kurtus [Usunięty]

| 

|  Wysłany: 6 Maj 2005,  10:17 |   
 |  
               | 
 |  
               | z tego co odales polecam hertza ;d wejda w drzwi bez problemu |  | 

|   |  | 

|  | 

| michasso [Usunięty]

| 

|  Wysłany: 6 Maj 2005,  20:31 |   
 |  
               | 
 |  
               | to jeszcze mi powiedzcie dlaczego hertze:) uzywek nie chce kupowac bo musialby to byc ktos znajomy i wiedzialbym ze nie sa dowalone. |  | 

|   |  | 

|  | 

| rumun86 [Usunięty]

| 

|  Wysłany: 6 Maj 2005,  22:26 |   
 |  
               | 
 |  
               | mam dokladnie te same hertze w swoim autku i musze powiedziec ze graja naprawde rewelacyjnie, sa bardzo glosne  szczeze polecam... |  | 

|   |  | 

|  | 

| Ronneby   

Model: Ford Fiesta Mk3`94
 Silnik: 1.1i/50KM

|  | 

|   |  | 

|  | 

| rumun86 [Usunięty]

| 

|  Wysłany: 7 Maj 2005,  17:56 |   
 |  
               | 
 |  
               | za taka kase nie kupowalbym lanzara... |  | 

|   |  | 

|  | 

| Ronneby   

Model: Ford Fiesta Mk3`94

| 

|  Wysłany: 7 Maj 2005,  18:00 |   
 |  
               | 
 |  
               | no ja kupilem akurat duzo taniej..ale chodzi mi tylko o opinje...bo ja narazie tylko "testowo" podlaczylem i jestem pod wrazeniem...tym bardziej ze kolega ma zestaw hertza o prawie identycznych parametrach i takie samo radio i naprawde lanzary graja rownie dobze-tzn on tak twierdzi bo ja te jego hertz'e raz slyszalem... |  | 

|   |  | 

|  | 

| michasso [Usunięty]

| 

|  Wysłany: 7 Maj 2005,  18:41 |   
 |  
               | 
 |  
               | znalazlem takie cos infinity:) i nie wiem co mam robic:) http://www.allegro.pl/sho...php?uid=1817999

napewno wygodniej niz dodatkowo tweetery montowac, jak z efektem?? cena podobna a chce wybrac cos z czego bede zadowolony na maxa
 |  | 

|   |  | 

|  | 

| K0zi   

Model: Ford Fiesta Mk3`93
 Wersja: Futura
 Imię: Damian

| 

|  Wysłany: 7 Maj 2005,  19:13   Re: co w drzwi do mk3?? hertz czy JBL? |   
 |  
               | 
 |  
               | 
 HERTZ
   ja wymieniam sprzecik latem i jak bedzie taka oferta to biore hertza (kolega ma w golfiku glosniczki hertza i radyjko JVC i zajebiscie cyka)

| michasso napisał/a: |  	  | znalazlem takie cos infinity:) i nie wiem co mam robic:) http://www.allegro.pl/sho...php?uid=1817999

napewno wygodniej niz dodatkowo tweetery montowac, jak z efektem?? cena podobna a chce wybrac cos z czego bede zadowolony na maxa
 | 

chyba kolega linki pomylil
   |  | 

|   |  | 

|  | 

| michasso [Usunięty]

|  | 

|   |  | 

|  | 

| cinot [Usunięty]

| 

|  Wysłany: 7 Maj 2005,  22:59 |   
 |  
               | 
 |  
               | Głośnik 2 drożny, nieodseparowany nie stworzy ci takiej sceny muzycznej i stereofonii jak zestaw woofer+ zwrotnica + tweeter. ja skłaniam się właśnie ku takiej kombinacji bo mam to u siebie ni jestem bardzo zadowolony.
 Zastyanów siędobrze czego chcesz.
 Stara zasada mówi, że najlepiej jest jak źródło dzwięku( głośnik) znajduje sięna wysokości uszu słuchacza.
 W aucie umieściasz na takiej wysokości twetery ( w słupkach) ale to najlepsze rozwiązanie, bo sopran to dźwięk kierunkowy, a bas rozchodzi sięhmmm koliście, zatem umiejscowienie głośnika nisko lub średnioniskotonowego nie ma takiego znaczenia jak sopran, choć oczywiście nie radze wkłada cich pod fotele
   |  | 

|   |  | 

|  | 

| michasso [Usunięty]

| 

|  Wysłany: 8 Maj 2005,  08:40 |   
 |  
               | 
 |  
               | dzieki bardzo:)) teraz juz wiem ze musze kupic te hertze:) i wreszcie bedzie ladnie grac, koles w fiescie zamontowal sobie gwizdki na tylnych boczkach trzymajacych polke (te plastiki) bez sensu no nie? |  | 

|   |  | 

|  | 

| cinot [Usunięty]

| 

|  Wysłany: 9 Maj 2005,  09:21 |   
 |  
               | 
 |  
               |  	  | michasso napisał/a: |  	  | dzieki bardzo:)) teraz juz wiem ze musze kupic te hertze:) i wreszcie bedzie ladnie grac, koles w fiescie zamontowal sobie gwizdki na tylnych boczkach trzymajacych polke (te plastiki) bez sensu no nie? | 

Widziałęm takie rozwiązania i może jest to troszkękontrowersyjne, ale w sumie lepiej gra dla pasażerów tylnej kanapy.
 jak władujesz 2 osiówki w półkę to sopran odbije się o szybę i dźwię będzie sięmieszał.
 |  | 

|   |  | 

|  | 

| Bero [Usunięty]

| 

|  Wysłany: 12 Maj 2005,  20:04 |   
 |  
               | 
 |  
               | rozumiem te Hertzy ze do mk IV tez bedza bez problemu pasowaly i nie bedzie trzeba nic przerabiac...? 
 te sa troche slabsze ale i tak chyba beda sie dobrze spisywaly???http://www.allegro.pl/show_item.php?item=49828671
 |  | 

|   |  | 

|  | 

|  |