|
[MK4] Przejściówka -> Radio. |
Autor |
Wiadomość |
Habian
Model: Ford Fiesta Mk4`96
Wersja: Ghia
Silnik: 1.25Duratec/60KM
|
Wysłany: 8 Lis 2013, 16:22 [MK4] Przejściówka -> Radio.
|
|
|
Witam. Kupiłem nowe radio do mojego samochodziku :LTC V8600U. Także kupiłem przejściówkę z instalacji fordowskiej na iso. http://www.ford-esklep.pl...SO-na-1-DIN/809
I jak podłączyłem tą przejściówkę oraz nowe radio. To nawet nie reaguje wyświetlacz. Bezpieczniki są całe i sprawne.
Edit: doszły nowe informacje.
"Tak testowaliśmy u kolegi i działało.
W oryginalnej wtyczce. Prąd płynie na czerwonym kabelku czyli tam gdzie jest stały. Na reszcie kabelków nic niema. Po wpięciu przejściówki(iso-radio) na masie ledwo co przepływał prąd, a między (ford-iso) na masie był brak jakichkolwiek oznak.
Staram się w miarę dokładnie opisać swoje obserwacje."
Edit2:
Edit:Byłem zmierzyłem i wychodzi na to, że dziwnym sposobem nie mam zmiennego prądu tzn. tego od stacyjki. Możliwe to? |
|
|
|
 |
Puff
Forumowy Maruda

Model: Ford Fiesta Mk5`00
Wersja: Fun
Silnik: 1.8DI/75KM
Imię: Dawid
Wiek: 38 Dołączył: 22 Cze 2008 Posty: 5740 Skąd: Ruda Śląska
|
Wysłany: 9 Lis 2013, 10:29
|
|
|
Stacyjka i prąd zmienny...? Chyba mówisz o napięciu "po stacyjce"...
Żeby oryginalne radio włączyć (na godzinę czasu), wystarczyło nacisnąć guzik od włączania, nawet jak w stacyjce nie było kluczyka. Żeby niefabryczne radio działało, musisz mieć kluczyk przekręcony w stacyjce na pozycję, która włącza część elektryki. |
_________________ "Rób to, co kochasz, żyj jak chcesz i nie patrz na to, co mówią inni,
bo jeśli zaczniesz działać tak, jak chcą inni, to będziesz żyć dla innych, a nie dla siebie."
Wierny osiołek pochłania jedynie
|
|
|
|
 |
Habian
Model: Ford Fiesta Mk4`96
Wersja: Ghia
Silnik: 1.25Duratec/60KM
|
Wysłany: 9 Lis 2013, 11:31
|
|
|
Tylko, że sprawdzałem po przekręceniu kluczyka w stacyjce i radio nadal nie włącza się... |
|
|
|
 |
Puff
Forumowy Maruda

Model: Ford Fiesta Mk5`00
Wersja: Fun
Silnik: 1.8DI/75KM
Imię: Dawid
Wiek: 38 Dołączył: 22 Cze 2008 Posty: 5740 Skąd: Ruda Śląska
|
Wysłany: 9 Lis 2013, 11:33
|
|
|
Poza tym, że przelotka jest schrzaniona (dziwne by to było, ale co tam), to możesz sprawdzić rozkład pinów w swoim radiu - może wymaga np. stałego zasilania na dodatkowym pinie czy innego badziewia. |
_________________ "Rób to, co kochasz, żyj jak chcesz i nie patrz na to, co mówią inni,
bo jeśli zaczniesz działać tak, jak chcą inni, to będziesz żyć dla innych, a nie dla siebie."
Wierny osiołek pochłania jedynie
|
|
|
|
 |
|
Fiesta Klub Polska nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek treści umieszczane przez użytkowników forum.
Odpowiedzialność ta spoczywa na autorach tych treści.
| |
|