| 1.6 VTi - falujące obroty na zimnym silniku | 

| Autor | Wiadomość | 

| krystianG0411   
 Model: Ford Fiesta Mk7`10
 Wersja: Sport
 Silnik: 1.6Duratec/120KM
 Imię: Krystian

| 

|  Wysłany: 23 Mar 2014,  10:05   1.6 VTi - falujące obroty na zimnym silniku |   
 |  
               | 
 |  
               | Witam. Mam problem z moja Fiesta. Po odpaleniu zimnego silnika obroty faluja co jest wkurzajace, skacza ok. 1000-1150obr./min. Jak sie silnik zagrzeje to spadaja do normalnych obrotow i jest ok. Podobno 1.6TVi "tak maja" ale czy ktos z Was tez mial taki problem? a co najwazniesze jak to rozwiazac? |  | 

|   |  | 

|  | 

| Kam1l   
 Model: Ford Fiesta Mk7`09

| 

|  Wysłany: 23 Mar 2014,  11:27 |   
 |  
               | 
 |  
               | Z tego co pamiętam u mnie też tak się robi przy niższych temperaturach. To po prostu ssanie tylko że np w polonezach ręcznie się to uruchamiało. A jak masz takie falowanie na wolnych obrotach to warto przeczyścić przepustnice (jej wyjęcie i założenie to łącznie jakieś 12 minut).
 |  | 

|   |  | 

|  | 

| Pablo_Fiesta   
 Wersja: Titanium X
 Silnik: 1.4Duratec/96KM
 Imię: Paweł

| 

|  Wysłany: 24 Mar 2014,  12:39   Re: 1.6 VTi - falujące obroty na zimnym silniku |   
 |  
               | 
 |  
               |  	  | krystianG0411 napisał/a: |  	  | Witam. Mam problem z moja Fiesta. Po odpaleniu zimnego silnika obroty faluja co jest wkurzajace, skacza ok. 1000-1150obr./min. Jak sie silnik zagrzeje to spadaja do normalnych obrotow i jest ok. Podobno 1.6TVi "tak maja" ale czy ktos z Was tez mial taki problem? a co najwazniesze jak to rozwiazac? | 
 A jaki fieścia ma przebieg?? Sprawdzałeś świeczki??? W nowych modelach to standard, nie są tak żywotne jak kiedyś ale za to nie drogie 40 zł komplet z wysyłką plus 10 minut zabawy z kluczem:D
 |  
				| _________________ 

|  | 

|   |  | 

|  | 

| MisiekT   Prince of Tor Kielce 2013

Imię: Michał

| 

|  Wysłany: 24 Mar 2014,  13:14 |   
 |  
               | 
 |  
               | na pewno nie maja - na zimnym silnik utrzymuje 1100 i stopniowo obniza wraz z rozgrzewaniem, normalka - ale zadnego falowania 
 PS. a swiece zgodnie z planem serwisowym wymienia sie co 60tys bodajze i nie ma problemu z zywotnoscia
 |  
				| _________________ MK7 1.6 Ti-VCT Sport 3D Frozen White: http://www.fiestaklubpols...pic.php?t=59056
 |  | 

|   |  | 

|  | 

| Pablo_Fiesta   
 Wersja: Titanium X
 Silnik: 1.4Duratec/96KM
 Imię: Paweł

| 

|  Wysłany: 24 Mar 2014,  14:18 |   
 |  
               | 
 |  
               |  	  | MisiekT napisał/a: |  	  | na pewno nie maja - na zimnym silnik utrzymuje 1100 i stopniowo obniza wraz z rozgrzewaniem, normalka - ale zadnego falowania 
 PS. a swiece zgodnie z planem serwisowym wymienia sie co 60tys bodajze i nie ma problemu z zywotnoscia
 | 

A u mnie po prostu 1 świeczka padła przebieg 27.000...Wymiana świec na orginał i lata jak rakieta ale duratec a ti vct to troche inna bajka
 |  
				| _________________ 

|  | 

|   |  | 

|  | 

| MisiekT   Prince of Tor Kielce 2013

Imię: Michał

| 

|  Wysłany: 24 Mar 2014,  15:11 |   
 |  
               | 
 |  
               | pasc ktoras moze zawsze, bywa - ale poza wyjatkowymi przypadkami powinny normalnie wytrzymywac po 60tys. |  
				| _________________ MK7 1.6 Ti-VCT Sport 3D Frozen White: http://www.fiestaklubpols...pic.php?t=59056
 |  | 

|   |  | 

|  | 

|  | 

Fiesta Klub Polska nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek treści umieszczane przez użytkowników forum.

Odpowiedzialność ta spoczywa na autorach tych treści.