| SZARPNIĘCIE PODCZAS JAZDY JAKBYM ZRZUCIŁ Z 5 BIEGU NA 1.. | 

| Autor | Wiadomość | 

| DanielŻ   
 Wersja: Inna
 Silnik: 1.8i16V/130KM

| 

|  Wysłany: 14 Sty 2016,  19:11   SZARPNIĘCIE PODCZAS JAZDY JAKBYM ZRZUCIŁ Z 5 BIEGU NA 1.. |   
 |  
               | 
 |  
               | Witam, mam problem jak w temacie. Sporadycznie (już co raz częściej) jadę sobie normalnie i bez względu na to, na którym biegu i przy jakich obrotach i jakiej prędkości, nagle czuje szarpnięcie jakbym wrzucił z piątki na jedynkę albo wsteczny. Dosłownie jakby ktoś mnie z tyłu złapał za zderzak. Odnoszę wrażenie, że silnik na sekundę staje, ponieważ obroty opadają na ułamek sekundy i po wciśnięciu sprzęgła nagle jest okej i jadę dalej.. Zdarzyło mi się dzisiaj nawet, że mi zgasł całkiem jadąc 80km/h i nawet strzelając ze sprzęgła nie odpalił. Aż się zatrzymałem i po 5 minutach nagle odpalił jakby nigdy nic.. Czy ktoś coś wie? miał może podobny problem? dodam ze silnik jest po swapie na 1.8 130km. Ale jeździłem z 2 tyg ponad i nic się nie działo, zaczęło 3 dni temu? ... Pomocy!   |  
				| _________________ Peace!!

- jednak człowiek uczy się całe życie :d 	  | vegetagt napisał/a: |  	  | plakiem takich rzeczy sie szuka :p | 
   |  | 

|   |  | 

|  | 

| Ganda   
 Model: Ford Fiesta Mk3`92
 Wersja: CLX
 Silnik: 1.3/58KM
 Imię: Grzegorz

| 

|  Wysłany: 14 Sty 2016,  22:51   SZARPNIĘCIE PODCZAS JAZDY JAKBYM ZRZUCIŁ Z 5 BIEGU NA 1.. |   
 |  
               | 
 |  
               | Trochę jakby paliwo się gubiło.. |  
				| _________________ 
   Fajne I "Ekonomiczne" Solidne Tanie Auto
 |  | 

|   |  | 

|  | 

| DemptD   Moderator

Model: Ford Fiesta Mk3`95
 Wersja: Trend
 Imię: Jacek

| 

|  Wysłany: 15 Sty 2016,  08:38   SZARPNIĘCIE PODCZAS JAZDY JAKBYM ZRZUCIŁ Z 5 BIEGU NA 1.. |   
 |  
               | 
 |  
               | 99% pompa paliwa nie wyrabia - wymieniałeś po swapie? |  
				| _________________ ...you're right your car is better, but it doesn't have a soul...
 Czerwono-czarna®
 |  | 

|   |  | 

|  | 

| DanielŻ   
 Wersja: Inna

| 

|  Wysłany: 15 Sty 2016,  16:58   SZARPNIĘCIE PODCZAS JAZDY JAKBYM ZRZUCIŁ Z 5 BIEGU NA 1.. |   
 |  
               | 
 |  
               | I tu jest pies pogrzebany, bo nie ja robiłem swapa.. tylko taki kupiłem. I teoretycznie wszystko jest okej, bo wszystko grało. z Miesiąc jezdziłem i było wszystko w porządku. Pompe wczoraj mi goście sprawdzali i mówili, że jest okej, ze odpowiednie cisnienie robi itp. Chociaż ja też odnoszę wrażenie że to będzie coś z pompą.. no ale sprawdzali na listwie cisnienie i podobno jest takie jakie powinno.. Dzisiaj jeszcze podjadę do jakiegoś znachora od elektryki zeby mi się wpiął w komputer, moze coś pokaże .. ;] i myślałem filtr paliwa wymienić bo itak nie zaszkodzi.. 
 Dodano po 3 godzinach 20 minutach 47 sekundach:
 Witam, kryzys zażegnany
  Jednak, jak człowiek sam sobie nie zrobi, to nikt nie zrobi ;] próbowałem dzisiaj dojechać do elektryka ale 3 razy zatrzymałem się po drodze.. i w końcu otworzyłem maskę i zacząłem grzebać ;] no i okazało się że masa od pompy paliwa nie łączy.. poprawiłem, zaizolowałem i zapieprza jak powinien  dzięki za pomoc, temat uważam za zamknięty!  Pozdrawiam  :ford: |  
				| _________________ Peace!!

- jednak człowiek uczy się całe życie :d 	  | vegetagt napisał/a: |  	  | plakiem takich rzeczy sie szuka :p | 
   |  | 

|   |  | 

|  | 

|  | 

Fiesta Klub Polska nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek treści umieszczane przez użytkowników forum.

Odpowiedzialność ta spoczywa na autorach tych treści.