Warning: include(/home/fkp/public_html/forum/cache/board_config.php): failed to open stream: No such file or directory in /home/fkp/public_html/forum/common.php on line 259

Warning: include(): Failed opening './cache/board_config.php' for inclusion (include_path='.:/opt/alt/php56/usr/share/pear:/opt/alt/php56/usr/share/php') in /home/fkp/public_html/forum/common.php on line 259
:: View topic - Montaż przodu od MK7 (po lifcie) do modelu przed liftem
Warning ! cookie path is empty! Check in in the Admin Control Panel or set it in the PhpMyAdmin table: prefix_config - cookie_path row
Fiesta Klub Polska

Previous topic «» Next topic

Montaz przodu od MK7 (po lifcie) do modelu przed liftem
Author Message
DeeJaYxxx6

Wersja: Titanium
Silnik: 1.25Duratec/82KM
Imię: Tomek
Posted: 7 Feb 2016, 15:45   Montaż przodu od MK7 (po lifcie) do modelu przed liftem [ !!! ]

To mój pierwszy post na tym forum, tak więc witam Was serdecznie :) posiadam Fiestę Mk7 2009 5d hatchback Titanium. chciałbym dowiedzieć się, czy jest możliwość założenia jej przodu (czyli zderzaka, lamp i maski) od wersji po lifcie? pisząc czy jest możliwość: mam na myśli czy po prostu da się to przełożyć bez zbędnych przeróbek? bo gdzieś mi się obiło o uszy, że nie trzeba nic przerabiać. będę wdzięczny za odpowiedź, pozdrawiam

DeeJaYxxx6

Posted: 9 Feb 2016, 15:14   Montaż przodu od MK7 (po lifcie) do modelu przed liftem [ !!! ]

czy mogę liczyć na pomoc z Waszej strony? old

David1n

Model: Ford Fiesta Mk7`13
Wersja: Sport
Silnik: Inny
Posted: 9 Feb 2016, 17:27   Montaż przodu od MK7 (po lifcie) do modelu przed liftem [ !!! ]

Pas przedni jest inny/szerszy. Mocowania lamp do pasa maja inny rozstaw. Ale to sobie zrobisz spokojnie jak masz chwile czasu i chęci ;D

DeeJaYxxx6

Posted: 11 Feb 2016, 18:05   Montaż przodu od MK7 (po lifcie) do modelu przed liftem [ !!! ]

dzieki wielkie! :) przymierzam się do skompletowania nowego przodu :) ostatnio zainteresowałem się również foliami oklejającymi, aby zmienić kolor auta. orientujecie się w temacie bądź macie doświadczenie, czy taka folia jest bezpieczna dla oryginalnego lakieru i jak długo jest w stanie wytrzymać? bo jak googlowałem temat to zdania są podzielone

David1n

Silnik: Inny
Posted: 11 Feb 2016, 18:59   Montaż przodu od MK7 (po lifcie) do modelu przed liftem [ !!! ]

Bezpieczna? :D Chroni lakier. Po co na wyświetlaczach tel kleją folie?
Zależy u kogo oklejasz i jaką folie bierzesz. Firmy sobie wystawiają gwarancje indywidualnie. Kiedyś oklejałem folią 3M i było na to 6 lat gwarancji.
Po odklejeniu masakra z usuwaniem pozostałości po kleju :D
Zwłaszcza jak folia po kilku sezonach i dobrze wygrzana w słonku :D

wojtekpl

Wersja: Trend
Silnik: 1.4Duratec/96KM
Posted: 11 Feb 2016, 19:05   Montaż przodu od MK7 (po lifcie) do modelu przed liftem [ !!! ]

Jak wyżej, a w przypadku głębszej obcierki po kilku latach od oklejenia, masz do roboty blachę, lakier i pewnie dużego wyboru w odcieniach folii nie ma.

Parzych
Prince of Biłgoraj 2012

Model: Ford Fiesta Mk6`06
Wersja: Ambiente
Silnik: 1.6Duratec 100KM
Imię: Jacek
Posted: 11 Feb 2016, 19:52   Montaż przodu od MK7 (po lifcie) do modelu przed liftem [ !!! ]

[quote="wojtekpl"] pewnie dużego wyboru w odcieniach folii nie ma.[/quote]
Zdziwiłbyś się, nie tylko wybór kolorów i odcieni jest duuuży, ale i tzw. faktur, połysk, półmay, mat efekt szczotkowanego aluminium... :ok:

DeeJaYxxx6

Posted: 11 Feb 2016, 20:00   Montaż przodu od MK7 (po lifcie) do modelu przed liftem [ !!! ]

zgadza się, wybór jest ogromny. widziałem zdjęcia jak jakis typek obkleił auto nawet folią Carbon :-P czyli lepiej sobie odpuścić? mam lakier ciemny granat a marzy mi się biały połysk z dachem czarny mat... :fox:

wojtekpl

Wersja: Trend
Silnik: 1.4Duratec/96KM
Posted: 11 Feb 2016, 20:15   Montaż przodu od MK7 (po lifcie) do modelu przed liftem [ !!! ]

[quote="Parzych"] [quote="wojtekpl"] pewnie dużego wyboru w odcieniach folii nie ma.[/quote]
Zdziwiłbyś się, nie tylko wybór kolorów i odcieni jest duuuży, ale i tzw. faktur, połysk, półmay, mat efekt szczotkowanego aluminium... :ok:[/quote]

A widzisz, jak to mówią - człowiek uczy się przez całe życie, a na starość i tak wszystko zapomina :)
Pewnie zasugerowałem się tym, że widywałem na żółto oklejane taksówki, chyba we wszystkich możliwych odcieniach żółtego na jednym aucie. Ale skoro niektóry złotówa w Polsce, na "bezdotykowej" potrafi paska umyć za cztery złote - używając również szczotki - to pewnie i tam szło po taniości.

Czyli jeden "przeciw" odpada.

emoticon

Model: Ford Fiesta Mk7`12
Silnik: 1.6TDCi/90KM
Posted: 11 Feb 2016, 22:13   Montaż przodu od MK7 (po lifcie) do modelu przed liftem [ !!! ]

Ja sobie właśnie dach i lusterka obkleiłem na czarno. Generalnie fajna opcja, nie poznasz różnicy pomiędzy folią a lakierem. Jeszcze nie mialem odklejać, więc nie mam pojęcia co z tym dalej, ale generalnie to się nie martwię :D

[ REPLY ]
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
Add this topic to your bookmarks
Printable version

Jump to: