Przesunięty przez: szynszyl 17 Kwi 2006, 11:51 |
Pomozcie w wyborze sprzetu |
Autor |
Wiadomość |
Kurtus [Usunięty]
|
|
|
|
 |
trzeci
Moderator

Model: Ford Fiesta Mk3`91
Wersja: Xr2i
Silnik: 1.6i8V/110KM
Imię: Artur
Wiek: 55 Dołączył: 24 Maj 2004 Posty: 7108 Skąd: Szczecin
|
Wysłany: 20 Lip 2005, 07:42
|
|
|
nicos napisał/a: | przod narazie zostawie mam w nim 30w rms pioneer. dobrze bedzie? te elipsy dobrze graja ??moze ktos je ma lub slyszal. |
Jeśli chcesz zacząć od dobrego radia to Pioneerki w drzwiach muszą póki co być i wystarczyć.
Elipsy Magnata - grają , i to całkiem nieźle pewnie. Oprócz Szopicy ktoś jeszcze w klubie ma takie i nie narzeka.
Więc do dzieła Nicos, zacznij działać. Bo Twoich pytań jak na dzień dobry wystarczy ;-)
Sam popatrz jakie odpowiedzi się pojawiają.
Pozdro ... |
_________________ Verba volant, scripta manent |
|
|
|
 |
ThEClienT! [Usunięty]
|
Wysłany: 20 Lip 2005, 09:43
|
|
|
mam radio pioneera 3330r 4x50w , bardzo ładnie utrzymane , kupilem je w niemczech .jak cos to sie odezwij na priv |
|
|
|
 |
nicos [Usunięty]
|
Wysłany: 20 Lip 2005, 09:46
|
|
|
trzeci jeszcze jedno pytanie i lece do sklepu: jakiej firmy radia omijac? mam na oku pioneer, clarion i jvc. jvc dobre sa takie modele jak g411,g511,g611? sony to lipa? |
|
|
|
 |
ThEClienT! [Usunięty]
|
Wysłany: 20 Lip 2005, 09:47
|
|
|
sony jesli masz nowe ze sklepu i o nie dbasz to bedzie Ci sluzylo |
|
|
|
 |
nicos [Usunięty]
|
Wysłany: 20 Lip 2005, 09:49
|
|
|
a inne firmy?pioneer ma najlepsze koncowki mocy?powiedzcie cos na temat tych firm |
|
|
|
 |
trzeci
Moderator

|
Wysłany: 20 Lip 2005, 09:54
|
|
|
nicos napisał/a: | trzeci jeszcze jedno pytanie i lece do sklepu: jakiej firmy radia omijac? mam na oku pioneer, clarion i jvc. jvc dobre sa takie modele jak g411,g511,g611? sony to lipa? |
Ja osobiście wybrałbym Pioneera, już nie jeden raz słyszałem że nadają się doskonale do małych aut , bo mają dobre zawieszenia lasera i nie gubią ścieżki jak autko podskoczy na nierównościach. No i końcówki mocy na Mosfetach. Clarionem też bym nie pogardził ;-)
Potem w kolejności Sony i JVC.
Pozdro ..
P.S. Pogadaj z TheClient, ja kupiłem używanego Pioneera i jestem z niego zadowolony. |
|
|
|
 |
ThEClienT! [Usunięty]
|
Wysłany: 20 Lip 2005, 09:56
|
|
|
zgadzam sie z Trzecim co do pioneera , poza tym kolejne radio ktore polecam to Clarion. Mialem takie radio w fiacie 126p i nawet jak ostro szarzowalem po piaszczystych drogach nie bylo mozliwosci zeby plyta przeskoczyla.Bardzo twarde radyjko |
|
|
|
 |
nicos [Usunięty]
|
Wysłany: 20 Lip 2005, 13:29
|
|
|
mam propozycje kupna za 699zl radyjka Kenwood KDC W4031, dobre to jest radyjko?polecaja mi takie w car audio sklepie. co o tym modelu sadzicie?za duzo tego jest i w sklapie co innego polecaja i juz mi sie miesza w glowie:) |
|
|
|
 |
trzeci
Moderator

|
Wysłany: 20 Lip 2005, 14:08
|
|
|
nicos napisał/a: | mam propozycje kupna za 699zl radyjka Kenwood KDC W4031, dobre to jest radyjko?polecaja mi takie w car audio sklepie. co o tym modelu sadzicie?za duzo tego jest i w sklapie co innego polecaja i juz mi sie miesza w glowie:) |
Nie tylko Tobie się miesza, uwierz mi ;-)
Mam nadzieję że Twoje pytanie będzie na razie ostatnim.
Za tą cenę jest to zapewne dobre radio, ale ja i tak szukałbym Pioneera w tej cenie.
Mało znalazłem na jego temat w necie, z autopsji nie znam.
Powiedzmy sobie szczerze że markowe radia w porównywalnych cenach , mają porównywalne parametry i funkcje. Dlatego wybór jest ciężki.
Pozdro ... |
|
|
|
 |
cinot [Usunięty]
|
Wysłany: 20 Lip 2005, 15:13
|
|
|
Ten krenwood co ci go polecają to chyba jest ten:
i wygląda on astylistycznie jak Pioneer
więc teraz od ciebie tylko zaley czy weźmiesz Kena czy Pionka |
|
|
|
 |
molu

Model: Inne auto
Wersja: Ghia
Silnik: 1.8i16V/130KM
|
Wysłany: 20 Lip 2005, 15:21
|
|
|
Trzeci wie co dobre ;-)
Mam pionka jestem z niego zadowolony i co najwazniejsze na zadniej dziurze sie jeszcze nie poddal 8)
Co do kena nie mialem przyjemnosci wyglada bardzo ok ale preferuje "full winde"
Co do alpin i clarkow wiadomo jedne z najlepszych ale mi wizualnie totalnie nie odpowiadaja przynajmniej te tanie modele
Jvc-bardzo ok i 3 lata gwarancji mialy ostatnio-nie wiem jak inne firmy 8)
Sony lepiej omijac
pzdr |
|
|
|
 |
cinot [Usunięty]
|
Wysłany: 20 Lip 2005, 15:26
|
|
|
A ja sie ponownie podpisze poid Pioneerem, naprawde niezawodne i poradne rqadyjka.Ale wybór należy do nicosa,
Sony do auta to chyba zrobiło porządnie ten swój horrendalnie drogi odtwarzacx XES
taki jak ten alw jego cena zabija...
35 tysiecy zlotych |
|
|
|
 |
ThEClienT! [Usunięty]
|
Wysłany: 20 Lip 2005, 23:56
|
|
|
moje radio tak wyglada jak to na obrazku tylk ma pomaranczowy (zamiast zielonego) kolor przyciskow.
mam go na sprzedanie |
|
|
|
 |
nicos [Usunięty]
|
Wysłany: 21 Lip 2005, 18:26
|
|
|
po ciezkim dniu mam juz cos zaplanowane: zaproponowano mi radio kenwood lub firmy boss, do tego hertz elipsy na tyl, skrzynia firmy boss i zmak 130w 1 kanalowy do skrzyni co myslicie o takim zestawie? |
|
|
|
 |
|