Przesunięty przez: szynszyl 17 Kwi 2006, 11:51 |
Dobry projekt?? |
Autor |
Wiadomość |
nicos [Usunięty]
|
Wysłany: 23 Lip 2005, 22:30 Dobry projekt??
|
|
|
Witam, zaplanowane mam juz przod hertz 13 lub 16 wraz z gwizdkami, do tego w polke elipsy hertza w bagaznik skrzynia + wzmak. bedzie to gralo w fiescie. podpiete to bedzie do radyjka kenwood 4031. co o tym wszystkim myslicie? na temat polaczenia elips ze skrzynia sa rozne zdania. |
|
|
|
 |
Kacper [Usunięty]
|
Wysłany: 24 Lip 2005, 09:34 Re: Dobry projekt??
|
|
|
nicos napisał/a: | Witam, zaplanowane mam juz przod hertz 13 lub 16 wraz z gwizdkami, do tego w polke elipsy hertza w bagaznik skrzynia + wzmak. bedzie to gralo w fiescie. podpiete to bedzie do radyjka kenwood 4031. co o tym wszystkim myslicie? na temat polaczenia elips ze skrzynia sa rozne zdania. |
Od siebie powiem tyle: tylko 16cm z przodu !! zrobisz raz i spokój.... |
|
|
|
 |
nicos [Usunięty]
|
Wysłany: 24 Lip 2005, 09:37
|
|
|
a reszta jak? |
|
|
|
 |
Kacper [Usunięty]
|
Wysłany: 24 Lip 2005, 09:40
|
|
|
nicos napisał/a: | a reszta jak? |
No ja tego radia nie znam.. Co do elips też Ci nic nie napisze, bo sam wiesz ze jedni piszą tak a inni inaczej - ja mam, ale ich nie słysze...
No a wzmak+skrzynia no napewno to da efekt , pytanie teraz jaki wzmak i jaka skrzynia.... |
|
|
|
 |
nicos [Usunięty]
|
Wysłany: 24 Lip 2005, 09:43
|
|
|
tez masz taki podobny system jak ja. czyli przod tyl i bagaznik? nieslyszysz elips? wiec niewarto??znasz moze kogos kto ma tylko przod i elipsy n tyle dobrze to gra? |
|
|
|
 |
Piesek

Model: Ford Fiesta Mk3`89
Wersja: Inna
Silnik: Inny
|
Wysłany: 24 Lip 2005, 10:13
|
|
|
Mam sporo znajomych co mają takie zestawienie że na przodzie 16cm na zwrotnicach z tweeterami a z tyły elipsy i napewno dosyć czysto gra. Jeśli dożycisz do tego za mocną tubę, to niestety wszystko zagłusi i tekst piosenki niebędzie słychać. Dlatego właśnie teraz zmieniam u siebie cały system. Na razie na przód wrzucam 2 16cm głośniki a na tył chce kupić dobrej klasy jajka, w późniejszym czasie na tył też jakies 16cm głośniki na tweetach i zwrotnicach mam zamiar wrzucić. Ja radze Ci tak: Na przód 16cm hertze na zwrotnicach z tweetami, do tyłu kup jajka (widziałem na allegro dosyć dziekawe jbl za około 300zetów),a z tuby i wzmaka narazie zrezygnuj pojeździj trochę na takim zestawieniu zobacz czy brakuję ci podmuchu wiatru to w późniejszym czasie kup tube ze wzmakiem Nie wszystko na raz... co nagle to po diable. |
|
|
|
 |
nicos [Usunięty]
|
Wysłany: 24 Lip 2005, 10:16
|
|
|
i wsumie zawsze taniej by wyszlo, hertza za 290zl elipsy moge miec w mnie w sklepie. one bez wzmaka beda dobrze chodzily wraz z tymi z przodu??? |
|
|
|
 |
Piesek

|
Wysłany: 24 Lip 2005, 10:57
|
|
|
niechce nic mówić ale te elipsy hertza co o nich mówisz to jest najniższa półka hertza... więc wiesz generalnie niemożesz po nich się spodziewać jakiegoś głebokiego basu i nic w tym stylu. Napewno za to będzie grało bardzo czysto jak na hertza przystało. I powiem ci tak gdyby podłączyć to wszystko pod wzmaka to było by napewno przyjemnie. A i jeszcze jedno niezapomnij wygłuszyć przednich drzwi matami, bo tak to będzie kiczowo, będzie efekt echa i harczenia. Na początek starczy 6 mat po 3 maty na strone i będzie dużo lepiej
PS. Może wpadniejsz na spocik pomorza do Warlubia? To pogadamy troche o audio. Może ja już swoje będe mięć częściowo podłączone to przetestujesz |
|
|
|
 |
nicos [Usunięty]
|
Wysłany: 24 Lip 2005, 11:14
|
|
|
do warlubia:)hmmmm pomysle a kiedy??pomysle bo i tak mnie kreci aby pojechac do gdanska. a co do sprzetu to teraz troche mnie zasmuciles tym ze to najnizszy model:(i znowu mysle o skrzyni:) ide zaraz mierzyc w bagazniku tak dla swietego spokoju ile to zajmuje, 25cm starczy?? niemoglem przez to spac :):)nerwy przed jutrem |
|
|
|
 |
Piesek

|
Wysłany: 24 Lip 2005, 11:40
|
|
|
http://www.fiestaklubpolska.pl/viewforum.php?f=34
I po pierwsze spot nie jest w Gdańsku tylko w Warlubiu... od Bydgoszczy nie jest daleko. Część ludzi z frakcji Bydgoskeij uderza z tego co wiem to możesz z nimi całą zwartą grubą wyruszyć. Napewno z tego co kojarze to jedzie: Woja, Written, Fordon, Kris i pewnie jeszcze wielu. Więć zapraszam. Kilka osób z szczecian będzie. Sporo z trojmiasta. |
|
|
|
 |
Kacper [Usunięty]
|
Wysłany: 24 Lip 2005, 14:05
|
|
|
1.
Z zadnych głośników 6x9 w tylnej półce nie bedziesz miał takiego basu jak z suba !
Tak, głośników 6x9 prawie nieslysze z przodu - pasazerowie z tyłu natomiast słyszą....
2.
To ze ma sie suba w bagazniku nie oznacza ze tekstu nie słychac ! jezeli nei słyszysz przedniuch głosników przez suba to ciekawe co ty tam za pierdziawki masz... ja mam wsadzone tanie glośniki 16cm oraz oryginalne gwizdki i nie narzekam - wszystko fajnie słychać, bardzo duzo dała mi zmiana radia, bo te fordowskie to był szajs jakich mało...
Ja proponuje kupic zestaw głośników na przód 16cm, kupic wzmacniacz 4 kanałowy i suba do bagaznika. Do napewno da Ci duuuzo frajdy
Ew jezeli sie upierasz przy tych 6x9, to kupic 16cm na przod, na tyl 6x9, wzmacniacz 2 kanalowy który zasili suba w przyszlosci, a teraz bedzie zasilal zestaw z przodu... a za miesiac, dwa kupisz/zrobisz sobie suba |
|
|
|
 |
nicos [Usunięty]
|
Wysłany: 13 Sie 2005, 09:02
|
|
|
witam, troche mnie niebylo ale powracam:) mam w drzwiach wstawione 16cm hertz, skrzynie 600w glosnik boss i wzmaka solinga, radio kenwooda 4031 i powiem szczerze ze ten wzmak jest swietny. ogolnie glowe urywa :)pozdro |
|
|
|
 |
|